Youvarlakia(perisoare in supa)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1321) 1. Folositi un vas in care sa amestecati carnea, ceapa, patrunjelul,orezul si piperul.Faceti perisoarele de marimea unei nuci.Amestecati supa de la osul fiert cu 1/5l apa si lasati sa dea in clocot apoi adaugati perisoarele si lasati sa fiarba 40min. Cand sunt gata stingeti focul. 2. In acest timp se bat ouale cu sucul de la lamai.Se adauga treptat din supa de la perisoare amestecandu-se usor (in ac. directie).Se pune toata compozitia in supa amestecandu-se. Se adauga patrunjel verde.
Porc cu coriandru(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1189) 1.Prajiti carnea in uleiul de masline pana se rumeneste apoi adaugati vinul si restul condimentelor. 2. Acoperiti cu capac si fierbeti inabusit pt. 40-45 min.
Ciorba linte(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1699) Lintea se tine la inmuiat la fel ca si fasolea. Se pune la fiert iar la doua minute dupa ce da in clocot se schimba apa (apa sa fie fiarta).Ciorba trebuie sa ramana groasa asa ca nu se pune apa foarte multa.Se adauga legumele taiate marunt. Cartoful se pune intreg. Cand cartoful este fiert, se scoate, se face pure si se amesteca in ciorba. Se adauga rosiile, foile dafin, si dupa ce da in clocot usturoiul taiat feliute subtiri.Sarea la sfarsit, dupa gust (pt a nu se intari lintea).Se stinge focul si se pune patrunjel taiat marunt.
(O alta optiune este de a adauga la sfarsit o ceapa prajita in ulei masline.)
Makaronia Pastitsio(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1525) Se fierb pastele in multa apa sarata pana sunt aproape gata.Se scot, se scurg si se amesteca cu 1/2 din cantitatea de parmezan. Se incinge putin unt si se caleste carnea cu ceapa , pana cand ceapa devine sticloasa.Se adauga vinul,bulionul, sarea ,piperul si se fierbe la foc mic pana scade. Se stinge focul si se adauga jumatate din parmezanul ramas. Se pregateste bechamelul. (se gaseste gata facut la Mega Image) Se ia o tava dreptunghiulara , se unge cu unt si se aseaza uniform 1/2 din cantitatea de spaghete , se adauga carnea (peste tot la acelasi nivel) si deasupra restul pastelor. Se acopera cu bechamel si se presara restul parmezanului. Se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra. Se bag la cuptor , la foc mediu, pt. 30 min. Pofta buna !
Mageritsa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1336) Este o supa de miel pe care grecii o mananca in noaptea de Inviere. Se fierb maruntaiele in apa si se scoate spuma (aprox o ora). Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si se adauga mararul. Se da oala de pe foc, se scot organele sa se raceasca dupa care se taie in bucati mici (max 1cm).Se strecoara apa in care au fiert maruntaiele .Mararul, ceapa,sarea, piperul, organele taiate marunt se pun in zeama strecurata si se lasa la fiert. Cand este aproape gata se adauga orezul. Intre timp se prepara avgolemono.Se bat ouale si se adauga zeama de lamaie incet-incet.Cand orezul din supa este fiert, luati 2-3 polonice de zeama si adaugati-le incet in castronul in care ati pregatit „avgolemono” si amestecati .Se rastoarna continutul castronului in oala cu supa. Se adauga marar proaspat taiat marunt.
Salata greceasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1510) 1. Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi in felii ceva mai groase 2. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. 3. Salata va fi taiata in fasii potrivite. 4. Branza Feta trebuie taiata cubulete. 5. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii. 6. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu restul ingredientele pentru sos. 7. Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran..